De Casing Draaipaal is een volledig grond-verdringende stalen buispaal welke schroevend, eventueel met groutinjectie, wordt geïnstalleerd.

Het installatieproces van dit paalsysteem is trillingsvrij en geluidsarm.

De Casing Draaipaal wordt opgebouwd uit op elkaar gelaste stalen buissegmenten waarvan het onderste segment is voorzien van een aangelaste schroefpunt. Door deze werkwijze kan worden gewerkt onder hoogtebeperking.

Het schroeven gebeurt met een boormotor die de buis vastklemt in een centrale doorvoer. Na het op diepte schroeven van een segment wordt het volgende segment opgelast. Indien dit voor het bereiken van het paalpuntniveau en/of het gewenste draagvermogen noodzakelijk is, kan de Casing Draaipaal worden uitgevoerd met groutinjectie. Hiertoe wordt de paal voorzien van een schroefpunt met injectieopeningen en een centrale injectielans. Het toepassen van grout gedurende het op diepte brengen van de paal vermindert de weerstand tijdens het boorproces. Hiermee kan een lager paalpuntniveau worden bereikt.

Tevens kan na het bereiken van het gewenste paalpuntniveau de paal worden afgeperst met een rijker groutmengsel. Hiermee vormt zich onder de paal een “bolvoet” waarmee de draagkracht wordt vergroot.

Afhankelijk van de gevraagde diameter van de Casing Draaipaal kan met verschillende machines worden gewerkt.

Bekijk het productblad van de Casing Draaipaal

Bekijk het productblad van de Casing Draaipaal met groutinjectie

 

Techniekfilm CDGI

Bekijk de video

Productblad Casing Draaipaal

Bekijk productblad

Productblad Casing Draaipaal met groutinjectie

Bekijk productblad

Bel voor informatie of mail voor een offerte

0299 - 40 34 51 aanvragen